субота, 29. октобар 2016.

“Getting Across” - Семинар међусекторске омладинске политике на Западном Балкану


Семинар “Getting Across”  у Будви, 26. и 27. октобра 2016, који је реализован у партнерству Европске уније и Савета Европе у домену младих, окупио је преко 35 учесника, са простора западног Балкана, који раде са младима, који су укључени у креирању политика за младе и у њену реализацију, као и представнике Европске комисија, Савета Европе и САЛТО ресурсног центра за југоисточну Европу. 

Оснаживање младих, учешће и укључивање су основне теме које са којима се суочавају креатори омладинских политика и омладински радници, при развоју међусекторске омладинске политике. Реч "међусектор" подразумева да се развијају мере (у овом случају омладинске) политике и спроводе кроз и по секторима, који омогућавају решавање проблема са којима се суочавају млади људи. Документ који је био полазна тачка овог семинара можете погледати овде

За бољи положај младих, а самим тим и нашег друштва, потребан је не само рад омладинских организација са младима, него и сарадња са и међу институцијама: од локалног до централног и међународног нивоа.

На овом семинару размењена су досадашња знања и искуства свих важнијих актера на простору Западног Балкана. Представника са Косова имала је једино организација за младе - Млада активна Грачаница, тако да ћемо се потрудити да наше знање и искуство, али и примере добре праксе из региона и Европе, пренесемо и на локални ниво.

Фотографије преузете са сајта ЕУ-СЕ партнерство.
For English and more info you can go here.

ПР тим, Млада активна Грачаница

Нема коментара:

Постави коментар