четвртак, 20. октобар 2016.

Како до стажирања


Александра Живковић
МДА фондација из Приштине, је једна од организација која спроводи програм УСАИД-а за обављање приправничког стажа у 16 општина на Косову. Овим програмом је планирано да 25 младих људи има прилику да обавља праксу у различитим институцијама и стекне неопходно радно искуство. 

Први део програма је подразумевао тренинге као што су: комуникационе и преговарачке вештине, аналитичко решавање проблема и конфликта, услуге клијентима, писање биографије и интервјуи, развој каријере, као и тимски рад и радне навике. Од великог броја пријављених, 75 младих људи из свих општина је имало прилику да прође овај програм, а 25 најбољих касније и да добије могућност праксе.

Активна чланица Младе активне Грачанице Александра Живковић, једна је од младих људи који су прошли цео овај програм и тренутно стажира у П.П. "Радио 038" у Грачаници као новинар-спикер и верује да ће јој након овог тромесечног стажирања које траје до краја године имати прилику и за стално запослење..

"Захваљујем се МДА-у и УСАИД-у што су ми омогућили да стажирам. Захвална сам за ово место јер сматрам да као новинар-спикер, могу доста тога да научим што ће ми помоћи у даљој каријери јер имам у плану да се бавим овом професијом."

Александра каже још да верује да би постала добар новинар-спикер у њеном случају, потребна је добра сарадња са послодавцем, који може да јој пренесе своја искуства и знања у новинарском позиву, али и да јој значи њено претходно искуство и активности као чланица невладине организације.

Александра додаје "да формално образовање честио није довољно и да бисте приметили промене код себе, морате кренути од тога да ви доприносите својој заједници, било кроз активност у омладинској организацији или на било који други начин кроз волонтирање и тек тада ће вам се отворити врата за нове могућности и напредак".

Нема коментара:

Постави коментар