уторак, 25. октобар 2016.

Монодраме за децу и младе



Млада активна Грачаница организује две монодраме за децу и младе у режији и извођењу Микице Петронијевића.

Монодрама за децу "Кад је Нушић био мали" одржаће се у просторијама основне школе Краљ Милутин у Грачаници:


  • у четвртак 27.10.2016. од 13 сати.

Монодрама за младе "Тезга као живот" одржаће се у просторијама Образовног центра у Лапљем Селу (зграда техничког факултета и музичке школе):


  • у петак 28.10.2016. од 11 сати.

Догађаје је подржала општина Грачаница. Улаз је бесплатан. Сви сте добродошли.


Монодрама

Кад је Нушић био мали


Представа је рађена према мотивима из Нушићевих романа "Хајдуци" и "Аутобиографија". Предвиђена је за ученике од 1 – 4. разреда основних школа, али су и старији добродошли.

Микица Петронијевић је играо у ТВ филму "Бадње веце 1943", ТВ серији "Сенке прошлости", серији "Село гори а баба се чешља" лик касапина, лик четника Тиосава у серији "Тито и Дража", у "Курсаџијама" глуми Србина геџу, Тиосава. У позоришту је остварио бројне улоге за децу и одрасле.


Монодрама

ТЕЗГА КАО ЖИВОТ

Све је на продају…


Духовита, сатирична комедија, која иза себе оставља онај горки укус после смеха. Тезга као живот, у поднаслову "Све је на продају" је прича о малом човеку, шумадијском сељаку Тијосаву Обреновићу из села Ајдуци негде у подножју планине Букуље.

Кроз призму његовог живота сагледавамо живот српског сељака али и села које се гаси. Наш јунак је последњи становник свога села, сви су отишли… Он је неожењен, на рубу личне егзистенције, без перспективе и наде. Цео свој живот ради за тезгом на градској пијаци. Некада се ту продавало воће и поврће а сада све и свашта. Од академских диплома, до људских органа. Урођеном довитљивошћу он се бори за голу егзистенцију и не одустаје. Помало наиван у својој доброти, поштењу, његов цео вредносни систем, васпитања и односа према животу ће доћи у сумњу. Моралне дилеме које има наш јунак су дилеме савременог  човека, без обзира где он живео. Продајом дедовине, решио би материјалну ситуацију...

Добродошли!
Ваша,
Млада активна Грачаница


Нема коментара:

Постави коментар