среда, 7. децембар 2016.

Стоп корупцији и непотизму


За неупућене учесници са Косова према последњим истраживањима деле последња три места од тестиране 72 државе или територије. За српски систем школовања нема званичних података, јер је "министарство каснило са процедурама за пријаву за ПИСА тестирање".

Пре него неко почне да коментарише или помисли како је образовни систем Срба и неалбанаца у српским срединама на Косову другачији, бољи, те да би наши ученици показали боље резултате (што може да буде али не мора да значи), треба имати на уму да све ово исто важи за све и да је улагање у образовање, а пре свега избор наставног кадра од пресудног значаја за будућност једног народа или заједнице. Па онда нека неко помисли да запошљава некомпетентне људе. 

Сутра ће ти исти људи да уче вашу децу. Или ће та деца које је учила од ових које сте запослили учити ваше унуке, усмеравати, лечити их... Памет у главу! Стоп корупцији и непотизму!

П.С. Не мислимо на никог конкретно да се неко не увреди (или обрадује па злоупотреби наше речи, те критикује одређену групу људи). Мислимо на систем такав какав је, систем коме је потребан коренито другачији приступ, искрен однос према друштву и народу!

Више о овој теми можете прочитати овде и овде.

Ваша МАГ

Нема коментара:

Постави коментар