недеља, 4. септембар 2016.

Музика спаја


Млада активна Грачаница, организација за младе која осим што доприноси развоју младих и развоју локалне заједнице, бави се и културним активностима у нашем крају. Тако смо у мају месецу одржали два предивна концерта. 

Музика спаја - концерт у Лапљем селу
У оквиру пројекта "Музика спаја" Млада активна Грачаница  је одржала концерт класичне музике који су извели академски музичари одсека за виолину Факултета уметности Приштина као и њихови професори. Са овим концертом се прошло кроз готово све периоде класичне музике од барока, класицизма, романтизма, импресионизма и др. односно изводила су се дела Баха, Вивалдија, Моцарта, Бетовена, Бизеа, Равела и других. Концерт је био одржан у просторијама музичке школе Стеван Мокрањац у Лапљем Селу.

"Вече Паганинија" у Дому културе
Осим младих и љубитеља класичне музике посебно нас радује да су се одазвали и ученици и наставници основе школе у овом месту.

Након концерта извођачи су имали прилику да иду и у обилазак култруно-историјских споменика Грачанице које су за извођаче организовали наши чланови. Овај пројекат је иначе подржало Министарство културе, омладине и спорта.

Након тога, истох месеца имали смо ту част да организујемо и концерт класичне музике „Вече Паганинија“ гитаристе Фабиа Барбагала и виолинисте Владимира Коха.

Концерт је био одржан у великој сали Дома културе „Грачаница“. Реализацију овога су заслужни и Музичка школа "Стеван Мокрањац" Приштина - Грачаница, Општина Грачаница и Дом Културе "Грачаница", а главни организатор оба ова догађаја био је потпредседник Младе активне Грачанице Лазар Данић, иначе дипломирани теоретичар уметности - музички педагог.

Улаз на оба концерта је био слободан, а да осетите део атмосфере погледајте и послушајте кратак видео. Уживајте.




Нема коментара:

Постави коментар