недеља, 11. септембар 2016.

Културо, еве ме!


Неко културу схвата овако, неко онако, неко „само“ као уметност, а неко као појаву која има друштвену улогу. Неко под културом подразумева рад неке установе културе, а неко мисли на културну политику. 

Неко чак о култури не мисли ништа, а неко чак ништа у култури и не схвата. НЕКО је чак и НЕМА. Зато имамо смеће на све стране, псовке недолично понашање, крађе...

Чесма, извор пијаће хладне воде затрпан смећем немарних људи који константно прљају околину која није њихова. Имала је чесма своје тренутке, са летњиковцима и стазама од коцки личила је на право излетиште али... ЈОООЈ КУЛТУРОО!!!

Ипак се без обзира на све неко досетио да се то мало преуреди, те су чланови Младе Грачанице организовали први „Work Camp“ у Грачаници где су учествовали и волонтери из целе Европе.

Волонтери МАГ-а постављају канте за смеће
Тако су никле неке креативне корпе за смеће, неке клупице за блеју уз жубор воде и другаре, право уживање, а и могућност предаха атлетичара са вишком килограма. 

Некоме су се међутим свиделе и више него што треба, и тако у недостатку културе допунио је свој кутак за уживање клупицама коме су биле свима намењене. Наврати Он често, па кад додуше нема шта да узме онда остави кесу пуну лименки флаша... Да је чесма магична па да са сваким гутљајем воде буду културнији, али ко још верује у Деда мраза.

Ми идемо даље у нове походе на усавршавање културе, знања, нових идеја, на дружење, путовања... Можете нам се придружити да раме уз раме ухватимо све што нам недостаје или можете да сачекате Нову годину и пожелите културу.

Топузићу је успело, можда ће и Вама! Срећно!!!

Аутор текста, А.М.Д.


Још слика са недавно одржаног кампа погледајте испод, као и више о овоме на фејзбук посту. Такође препоручујемо и оно што су медији писали у току трајања кампа.



Грачаница Онлајн - Перформанс младих "Буди вода", вратити живот реци "без живота"
Портал Млади - Камп "BE WATER" у Грачаници
Радио Грачаница - Почео радни камп 
РТК 2 - Млади скренули пажњу на загађење воде
Радио КИМ - Перформанс на реци Грачанки 
ТВ Пулс/ТВ Мост - Завршен волонтерски камп у Грачаници 

Волонтери МАГ-а отклањају смеће


Перформанс

Постављене клупице

Постављене клупице

Радна акција
Радно и вредно

Перформанс на реци

Планинарење на Шари


Није тешко бити фин. 
Ваша,
Млада активна Грачаница



Нема коментара:

Постави коментар