среда, 17. јануар 2024.

Rezultati projekta: Aktivni mladi za napredak zajednice!

Dragi čitatelji,

Želimo podeliti ss vama uzbudljive rezultate koje smo postigli kroz naš projekat "Aktivni građani za napredak zajednice". Tokom protekle godine, radili smo neumorno kako bismo angažovali građane, čuli njihove predloge o građanskom aktivizmu i stvorili čvrstu osnovu za dalje akcije.

Prvo smo sproveli opsežnu anketu o znanju i stavovima građana o građanskom aktivizmu. Rezultati su bili izvanredni i postali su ključna smernica za naše naredne korake. Naš cilj nije bio samo prikupiti informacije, već ih iskoristiti kao temelj za konkretnu promenu.

Nakon toga, organizovali smo dinamičnu debatu u kojoj su učestvovali predstavnici lokalnih i centralnih institucija, zajedno s građanima. Tokom ove debate, predstavili smo konkretna rešenja i predloge za poboljšanje položaja zajednica. Bila je to prilika za iznošenje ideja, izražavanje stavova i zajedničko traženje rešenja.

I kao kruna naših napora, pripremili smo i sproveli seriju treninga o građanskom aktivizmu, pravima zajednice i javnom zagovaranju. Ovi treninzi su bili ključni u jačanju kapaciteta naše zajednice, pružajući im alate i znanje potrebno za ostvarivanje promena.

I dok smo svesni da još puno posla predstoji, već sada možemo videti prve plodove naših napora. Naša zajednica je postala jača, obučenija i spremna za aktivno učešće u promenama koje želimo videti.

Želimo iskoristiti priliku da se zahvalimo svima koji su bili deo ovog putovanja ka jačoj i ujedinjenoj zajednici! Vaša podrška je nezamenjiva, i pozivamo vas da i dalje budete uz nas, jer zajedno gradimo bolje sutra! 💙

Projekat "Aktivni građani za napredak zajednice" trajao je tokom druge polovine prethodne godine i uspešno se privodi kraju, uz podršku Ministarstva za zajednice i povratak, i implementaciju od strane Udruženja mladih - Млада активна Грачаница.


Нема коментара:

Постави коментар