уторак, 31. октобар 2023.

Predstavljanje rezultata "Beesiness" projekta

Kroz projekat "Beesiness" koji je implementiralo Udruženje mladih - Mlada aktivna Gračanica uz finansijsku podršku Ministarstva regionalnog razvoja, čast nam je da predstavimo sledeće rezultate:

Cilj projekta "Beesiness" bio je okupljanje pčelara iz različitih regiona na Kosovu kako bi razmenili iskustva i podržali nove mlade pčelare u pokretanju pčelarstva kao biznisa. Planirane aktivnosti uključivale su promociju, treninge, razmenu iskustava i javnu debatu o unapređenju pčelarstva.

Kao najveće rezultate projekta izdvajamo sledeće:

Formiranje kontakata između pčelara 

Uspostavljanje veze između iskusnih pčelara i novih mladih pčelara kao početnika u ovom sektoru kako bi se razmenjivala znanja i iskustva pokazalo se kao odlična ideja.

Obuka novih mladih pčelara

Održali smo trening za mlade zainteresovane za pčelarstvo kako bi stekli potrebno znanje za samostalno bavljenje pčelarstvom.



Javna debata s vlastima

Organizovali smo javnu debatu sa lokalnim i centralnim vlastima kako bi se identifikovali izazovi i predlozi za unapređenje pčelarstva.


Ove aktivnosti su se sprovoditle kroz različite metode, uključujući promociju putem društvenih mreža, organizaciju treninga za pčelare, javne debate s vlastima te prezentaciju rezultata projekta javnosti.

Projekt je omogućio mladim pčelarima da započnu samostalno bavljenje pčelarstvom, uspostave kontakte iskusnih i mladih pčelara te da se stvore preporuke za unapređenje pčelarstva na Kosovu. Kroz projekat se radilo i na osvešćivanje javnosti o važnosti pčela za poljoprivredu i okolinu.


Нема коментара:

Постави коментар